برای موفقیت در کسب و کارهای آنلاین، استفاده از تمام امکانات و روشها، امری ضروریست. به ویژه امکاناتی که باعث میشوند شما در فضای آنلاین به خوبی دیده شوید. در گذشته تمرکز و تاکید بسیاری بر طراحی وبسایت و بهرهمندی از مزایای آن وجود داشت. بعد از روی کار آمدن گوشیهای هوشمند و همهگیر شدن محبوبیت آنها، اپلیکیشنها نیز به بخشی از ضرورتهای مهم در این حوزه تبدیل شد. اما یکی دیگر از ابزارهای بسیار قدرتمند در بستر فناوریهای ارتباطی، وب اپلیکیشن است. طراحی وب اپلیکیشن یکی از خدمات بسیار محبوب ما در وب تب است.
در اینجا به بررسی این نوع اپلیکیشن و مزایای آن خواهیم پرداخت.
یک وب اپ (Web Application) در حقیقت نرمافزاری تحت وب است که به کمک مرورگرهای اینترنت در دستگاهها و سیستمعاملهای مختلف قابل دسترسیست. طراحی نرم افزار تحت وب با استفاده از زبانهای برنامهنویسی JavaScript، HTML و یا CSS انجام میشود.
اپلیکیشن تحت وب و اجرای آن در دستگاههای مختلف، دیگر وابستگیای به نوع دستگاه و سیستم عامل آن ندارد. شما در هر دستگاهی میتوانید با باز کردن مرورگر وب و اتصال به اینترنت، به نرمافزاری تحت وب دسترسی داشته باشید. این یکی از موضوعاتیست که طراحی وب اپلیکیشن را به یکی از نیازهای گسترده در کسبوکارهای آنلاین تبدیل کرده است. چرا که آنها دیگر نیازی به طراحی اپلیکیشن برای سیستمعاملهای مختلف ویندوز، اندروید و iOS نخواهند داشت.
از طرفی عدم نیاز به نصب یک نرم افزار تحت وب، باعث شده است کاربران نیز اشتیاق بیشتری را برای استفاده از آنها نشان بدهند. به همین دلیل در هر زمان و هر کجایی که باشند، میتوانند به کمک دستگاههای در دسترس، از اپلیکیشن مورد نظر استفاده کنند.
این محبوبیت و فراگیری استفاده از این نرمافزارها، باعث شده است که بسیاری از کسبوکارها برای رونق کار خود و افزایش مخاطبانشان، به دنبال دریافت خدمات ساخت وب اپلیکیشن باشند. مزایای بسیار دیگری وجود دارند که باعث برتری یک وب اپلیکیشن نسبت به وبسایت یا اپلیکیشنهای معمولی میشوند. در ادامه این مزایا را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.
برنامههای تحت وب طیف گستردهای از نرمافزارها را در بر میگیرند. از بازیهای مرورگر (Browser Games) گرفته تا نرمافزارهای گرافیکی و … را میتوان در بین این وب اپلیکیشنها دید. اما نرمافزارهای تحت وب به 5 دستهی مهم تقسیم میشوند.
این برنامهها اطلاعات کمی را نشان میدهند و معمولاً تغییر چندانی هم نمیکنند. این نرمافزارها همانطور که از نامشان پیداست انعطافپذیری زیادی نداشته و تعامل پایینی نیز دارند.
برنامههای پویا از پایگاه داده برای بارگذاری خود استفاده میکنند. آنها دائماً در حال تغییر هستند و بسته به تعامل کاربر میتوانند اطلاعات زیادی را ارائه دهند. محتواها مدام در حال اصلاح شدن هستند و پویایی یکی از خصیصههای مهم آنهاست.
در این نوع نرمافزار اجازهی دسترسی به بخشها و دستههای مختلف در صفحهی اصلی داده میشود. گپها، انجمنها، موتورهای جستوجو، ایمیل و … نرمافزارهای تحت وب پورتال تلقی میشوند. برنامههای تحت وب تک صفحه (Single Page Apps): این نرمافزارها تنها از یک صفحه تشکیل میشوند.
این نوع از پیشرفتهترین انواع نرمافزارهای تحت وب هستند که امکانات بسیاری را در اختیار کاربر قرار میدهند. بهگونهای که بهنظر میرسد کاربر از نرمافزاری بر روی گوشی همراهش استفاده میکند.
در اینجا به سه ویژگی بسیار مهم اپلیکیشنهای تحت وب اشاره میکنیم.
قیمت طراحی وب اپلیکیشن به عوامل مختلفی وابسته است. همانطور که دیدید نمونههای متنوعی از این نرمافزارها وجود دارند که هر یک از آنها ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند. لذا تعرفهی طراحی وب اپلیکیشن با توجه به نوع آن متفاوت خواهد بود.
از عوامل دیگری که در تعیین قیمت ساخت وب اپلیکیشن میتوان به آن اشاره کرد کاربرد اپلیکیشن است. چرا که اپلیکیشن با توجه به کاربردهایی که دارد، امکانات متنوعی خواهد داشت. به همین دلیل این موضوع تاثیر مستقیمی بر قیمت آن دارد.
جواب کلی برای نحوه عقد قرارداد وجود ندارد. بستگی به حجم و اندازه پروژه و ویژگی های مربوطه می باشد.
وب اپلیکیشن برنامه یا نرم افزاری است که از طریق مرورگر ها و اینترنت در اختیار کاربران قرار می گیرد. نرم افزارهای Web app بر روی یک سرور قرار می گیرند و کاربر از طریق آدرس ip یا URL به قسمت های مختلف Web app دسترسی خواهد داشت.
در وب سایت، دسته بندی مخاطب وجود ندارد و همه کاربران می توانند به یک نسبت از محتویات وب سایت بهره مند شوند. این در حالی است که یک وب اپلیکیشن بر اساس تعاملاتی که با کاربر داشته است، اطلاعات را پردازش کرده و به کاربر نشان می دهد.
اولین مزیت وب اپلیکیشن را می توان حذف محدودیت استفاده از اپلیکیشن اختصاصی سیستم عامل نام برد
وب اپلیکیشن ها فضایی از رم شما را درگیر خود نمی کنند
وب اپلیکیشن با استفاده از فناوری طراحی واکنش گرا در هر دستگاهی که جستجو شود با همان ابعاد صفحه نمایش خود را وفق داده و به صورت استاندارد به نمایش در می آید.