آموزش Site explorer ابزار Ahrefs | رقبا را آنالیز کنید.
علم سئو از دیدگاه تیم وب تب ، ترکیبی از هنر و خلاقیت می باشد. ما در سئو نیاز داریم که با بررسی و مانیتور کردن رقبا، همیشه یک قدم از آن ها جلوتر باشیم. یکی از جنبه های آنالیز رقبا، بخش سئو خارجی است که ما می توانیم با استفاده از قسمت Site Explorer ابزار ahrefs این کار را انجام دهیم.
همان طور که در مقاله 10 ابزار برتر سئو متوجه شدیم که ahrefs یکی از بهترین ابزارهای حوزه سئو می باشد، حالا وقت این است که به آموزش Site Explorer ابزار Ahrefs برای شما کاربران گرامی بپردازیم. امیدوارم که بتوانید از این مقاله در سئو سایت خود و دیگران استفاده کنید.
Site Explorer چیست و چه کاربردی دارد؟
اگر شما مقاله آموزش ابزار Ahrefs را که در وب سایت ما منتشر شده است، را مطالعه کرده باشید، با این قسمت به صورت جزئی آشنا خواهید بود. اگر نیز آشنا نیستید، برای شما به طور خلاصه درباره این قسمت صحبت می کنیم.
ابزار Ahrefs از قسمت های مختلفی تشکیل شده است. یکی از این قسمت ها که برای بررسی رقبا از لحاظ سئو خارجی و جایگاه رتبه های آن به وجود آمده است، قسمت Site Explorer می باشد.
پس اگر دوست دارید که سر از کار رقبای کاری خود در آورید و پس از آنکه رقبای شما بک لینکی دریافت کردند، شما از وجود آن با ارسال ایمیل آگاه شوید، این قسمت خوراک شماست.
در ادامه به طور کامل به بررسی جزء به جزء برنامه با یکدیگر خواهیم پرداخت. سعی ما بر این است که شما از تک تک اجزای این برنامه داده های مفیدی برای کسب و کار خود به دست بیاورید.
فضای کلی Site Explorer
ما برای بررسی، وب سایت jetlikes که وب سایتی در زمینه خرید و فروش لایک و فالور است، را انتخاب کرده ایم. همان طور که در تصویر پایین مشاهده می کنید، برای وارد شدن به بخش Site Explorer ابزار Ahrefs، شما باید وارد اکانت خود شوید. پس از آنکه وارد اکانت خود شدید، از قسمت بالا سمت چپ روی Site Explorer کلیک کنید.
احتمالا اگر شما وارد بخش site explorer شده باشید، با صفحه زیر مواجه خواهید شد. در قسمت مد نظر آدرس وب سایت و یا آدرس صفحه مد نظر خود را وارد کنید. شما قابلیت آن را دارید که فقط http، https و یا هر دو آن ها را همزمان با هم بررسی کنید . هم چنین می توانید مشخص کنید که قصد بررسی دامنه بدون ساب دامین (Subdomain.domain.com یک ساب دامنه وب سایت است.)، قصد بررسی صفحه و یا قصد بررسی دامنه همراه با ساب دامنه را دارید.
پس از آنکه آدرس وب سایت مد نظر خود را وارد کردید، وارد صفحه ای همانند زیر می گردید.
کمربند خود را سفت ببندید که قرار است با جزئی ترین امکانات این بخش از برنامه آشنا شوید.
بررسی اجزای بخش Site explorer
در این قسمت از مقاله، قرار است که یک وب سایت را در چند قسمت مختلف، بررسی و آنالیز کنیم.
بررسی کلی وب سایت
قسمت Ahref Rank و Referring
همان طور که در عکس بالا مشاهده می کنید، شما می توانید مشاهده کنید که از دید Ahrefs، وب سایت شما در مدت زمان های ثابت مثلا یک هفته، چه قدر پیشرفت داشته است.
هم چنین شما می توانید دو معیار “Referring Domain” و معیار “Referring Page” را در واحد زمان مورد بررسی قرار دهید. برای مثال می توان مشاهده کرد که وب سایت فعالیت سئو و در اصل فعالیت سئو خارجی را سپتامبر 2020 آغاز کرده است.
قسمت New & Lost
در این قسمت از این ابزار قدرتمند، شما می توانید مشاهده کنید که وب سایت مد نظر در قالب ماه، از چه تعداد دامنه لینک گرفته است و چه تعداد دامنه لینک خود را پس گرفته اند. هم چنین می تواند این تعداد را در قالب بک لینک های دریافتی و… مورد بررسی قرار دهید.
برای مثال هنگام بررسی این قسمت از ابزار برای آنالیز رقبا متوجه می شوید رقیب شما در ماه فرضی سپتامبر، بک لینک فالو زیادی دریافت کرده است. بنابراین می توانید با مراجعه به قسمت های دیگر Site Explorer و اعمال فیلترهای مد نظر خود، از فعالیت رقبا آگاهی کافی پیدا کنید.
قسمت CTLDs distribution
در این بخش از این ابزار، شما می توانید مشاهده کنید که وب سایت شما بیشتر از کدام Country Code TLD لینک گرفته است. برای مثال وب سایت زیر بیشترین بک لینک های خود را از دامنه های هندی با پسوند in. دریافت کرده است.
قسمت Anchors
در این قسمت شما می تواتنید مشاهده کنید که وب سایت مد نظرتان، بیشتر با چه انکرهایی لینک می شود. برای مثال همیشه باید نام برند و آدرس وب سایت بیشترین انکر تکست را دارا باشند.
بررسی لینک سازی خارجی وب سایت
برای بررسی لینک سازی خارجی همانند رپورتاژ آگهی یک وب سایت، لازم است که از قسمت بالای صفحه سمت چپ، روی Backilnk Profile کلیک کنید. شما سه گزینه دارد:
می توانید جدیدتربن بک لینک ها را از قسمت New مشاهده می کنید.
می توانید لینک های از دست داده وب سایت را از قسمت Lost مشاهده کنید. (اگر در حال بررسی وب سایت خود هستید، می توانید از مدیران وب سایت ها بپرسید که دلیل این کار چه بوده است؟)
هم چنین می توانید علاوه بر مشاهده بک لینک، دامنه های لینک دهنده و دامنه های از دست رفته را نیز در قسمت Reffering Domain مشاهده کنید.
بررسی لینک سازی خارجی سایت
هنگامی که روی New کلیک می کنیم، با صفحه زیر مواجه می شویم.
شما می توانید برای مشاهده کردن بک لینک های مد نظر خود فیلترهای خاص خود را اعمال کنید. برای مثال برای مشاهده بک لینک های وب سایت های پسوند in. در قسمت “Word Or Pharse” عبارت in. را وارد کنید. هم چنین دوست دارید که به ازای هر وب سایت، یک لینک به شما نمایش داده شود؟ گزینه One Link Per Domain را انتخاب کنید.
از جمله امکانات خوب Site Explorer این است که انکر تکست (Anchor Text) و متن دور لینک را به همراه نوع لینک به کاربر نمایش می دهد. علاوه بر این موضوع شما می توانید داده هایی همانند تعداد دامنه های لینک دهنده و هم چنین دامنه های خروجی از وب سایت را نیز مشاهده کنید.
پیشنهاد ما این است که همیشه آن را براساس جدیدترین بک لینک ها مرتب کنید. این کار با کلیک روی First Seen صورت می گیرد.
هم چنین شما می توانید به صورت مستقیم، دامنه های لینک دهنده را مشاهده کنید. در صورتی که مشاهده کردید که لینکی از وب سایت اسپم است، برای جلوگیری از جریمه توسط الگوریتم گوگل، آن لینک را Disavow کنید.
بررسی کلمات کلیدی و صفحات وب سایت
دوست دارید بدانید که وب سایت رقیب شما در چه کلماتی دارای چه رتبه ای می باشد؟ شما می توانید با استفاده از Site Explorer Ahrefs به خواسته خود برسید. برای این کار نیاز است که از قسمت سمت چپ بالای صفحه، روی Organic Search کلیک کنید.
شما در این قسمت می توانید با کلیک روی Organic Keywords، کلمات کلیدی که در موتور جست و جوی گوگل در کشورهای مختلف دارای رتبه است را مشاهده کنید.
برای مشاهده جدید ترین کلمات کلیدی می توانید وارد بخش New شوید. هم چنین اگر علاقه مند به مشاهده جابه جایی رتبه های کلمات کلیدی یک وب سایت هستید، Movements در خدمت شماست.
علاوه بر موارد بالا که اصلی ترین موارد استفاده از این قسمت از ابن ابزار می باشد، می توانید از امکانات دیگر ابن ابزار نیز استفاده کنید.
- Top Pages: شما می توانید در این بخش مهم ترین صفحات وب سایت رقبا را از لحاظ لینک سازی داخلی و خارجی مشاهده کنید.
- Top Sub Domain: همانند بالا، شما می توانید بهترین Subdomain های وب سایت را مشاهده کنید.
- Competing Domain: می توانید در این بخش مشاهده کنید که در مقایسه با رقبای خود، چه تعداد kw های مشترکی دارید؛ هم چنین چه تعداد kw منحصر به فرد خود را دارید. در ضمن می توانید ببینید که kw استفاده شده توسط رقبای وب سایت، چه مواردی می باشد.
- Competing Pages: همانند مورد بالا است. تنها تفاوت آن با بالا، این است که kw های موجود در یک صفحه را مورد بررسی قرار می دهد.
بخش لینک سازی وب سایت در Site Explorer
قصد دارید که مشاهده کنید وب سایت مد نظر شما به چه سایت هایی لینک داده است؟ این ابزار حتی فکر این موضوع را کرده است. از ساید بار سمت چپ روی Outgoing Links کلیک کنید.
نتیجه گیری
امیدوارم که از مقاله آموزش بخش Site Explorer ابزار Ahrefs لذت کافی برده باشید. به طور جدی می توان گفت که با مطالعه مقاله زیر شما یک قدم به متخصص سئو شدن نزدیک شدید. پاسخ گوی هر گونه سوالی درباره این ابزار در قسمت نظرات هستیم. هم چنین رقیب قدرتمند این قسمت از ابزار، بخش Link explorer ماز می باشد. برای یادگیری و آموزش ابزار ماز می توانید به مقاله های وب سایت مراجعه کنید.
هم چنین در صورتی که قصد سئو سایت خود را دارید و نیاز به مشاوره سئو دارید، تیم تخصصی وب تب در خدمت شماست…
دیدگاه شما