ابزار ماز (Moz) | با خیال راحت سئو کنید.
ابزار Moz Pro یک نرم افزار تحت وب با قابلیت های سئویی کامل به حساب می آید. به خصوص در بررسی سئو خارجی سایت، ابزار ماز برنامه ای است که روی دیتای آن حساب باز می کنند. اگر تا به الان این ابزار سئو سایت را با نام موز می شناختید، هیچ اشکالی ندارد. در واقع از این اشتباه استفاده های سئویی هم شده است. گوگل موز را چیز دیگری می داند. در این مطلب قصد داریم به سوالاتی نظیر ماز (moz) چیست؟ ماز چه قابلیت هایی دارد؟ چگونه از ابزار Moz برای سئو سایت استفاده کنیم؟ قیمت اکانت Moz pro و … پاسخ دهیم. پس تا سروسامان نهایی با وب تب همراه باشید.
Moz pro چه امکاناتی ارائه می دهد؟ معرفی و آموزش ابزار سئو ماز
صورت مجزا هر کدام از امکانات moz را توضیح خواهیم داد، تا بتوانید با این آموزش ماز سریعتر به هدف خود برسید.
بررسی بک لینک ها با Link research
این بخش قبلا با نام OSE یا Open Site Explorer در ابزار ماز وجود داشت. مهم ترین تغییر چشمگیری که moz link explorer بعد از تغییر نام داشته این است که رقم لینک های ایندکس شده به 40.7 تریلیارد رسیده است. کارکرد آن بسیار ساده است. کافی است مانند تصویر زیر، آدرس url مورد نظر را وارد کنید. در کنار این سرچ بار شما می توانید دامنه، زیر دامنه، یا فقط یک صفحه را برای بررسی لینک های خارجی انتخاب کنید.
- با معروف ترین ها شروع می کنیم. اعتبار دامنه (DA) یا Domain authority شیوه ای است که ماز برای بیان امتیاز لینک های یک دامنه از آن استفاده می کند. عدد DA شاید به تنهایی خیلی کاربردی نباشد ولی برای مقایسه های سریع از آن استفاده می شود.
- خروجی بعدی ماز Linking domains نام دارد. تعداد دامنه هایی که به سایت مورد نظر شما لینک داده اند. باز هم moz یک معیار مقایسه سریع ارائه کرده است.
- کمی که به پایین اسکرول کنیم، top pages on this site را مشاهده می کنیم. در اینجا برترین صفحات دامنه بر اساس معیار اعتبار صفحه (PA) یا Page Authority مرتب شده اند. پس اگر می خواهید ببینید رقبا روی چه صفحاتی بیشتر کار کرده اند از top pages استفاده کنید.
- اسپم اسکور (Spam Score) در واقع میزان اسپم بودن لینک های سایت را مشخص می کند. هر چه این عدد بالاتر باشد، یعنی تعداد لینک های با مرجع اسپم سایت مورد نظر بیشتر است.
- با ابزار Link Intersect می توانید سایت هایی که به رقبای شما لینک داده ولی به شما لینکی نداده اند را بیابید. هر استراتژی که برای لینک سازی داشته باشید، قطعا به دنبال سایت هایی که از قبل به شما لینک داده اند، نخواهید بود.
بررسی کلمات کلیدی با Keyword research
این بخش مثل بیشتر ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی با تایپ کردن یک کلمه شروع به کار می کند. moz در اینجا معیارهای میزان جستجوی ماهیانه، keyword difficulty و Organic CTR را برای کلمه جستجو شده، نمایش می دهد. با ترکیب سختی کلمه کلیدی با دو معیار مربوط به جستجو معیار چهارم یعنی درجه اولویت (priority) را به شما نشان می دهد.هر چه اولویت بالاتر بود یعنی کلمه برای رقابت مناسب تر است. البته ابزار Moz ممکن است اطلاعات کاملی از کلمات زبان فارسی در اختیار نداشته باشد. برای پیدا کردن لانگ تیل و LSI بخش کلمات پیشنهادی (keyword suggestion) ابزار moz کمک فراوانی به شما می کند. اگر میخواهید بدانید رقبا روی چه کلماتی رتبه دارند، از سایدبار Explore by site را انتخاب کرده و آدرس آنها را وارد کنید.
خزیدن سایت با On-demand crawl
عملیات قابل انجام در این بخش ماز با نام حسابرسی سئو شناخته می شود. با این ابزار شما می توانید به بررسی سئویی کدهای داخل سایت بپردازید. خطاهای داخلی سایت در دو دسته ی هشدار و انتقاد به شما اعلام می شوند. در واقع ابزار Moz با این دسته بندی سعی داشته تا مشکلات سئو تکنیکال شما را سریعا در دسترستان قرار دهد.
بررسی سئو داخلی صفحات با On-Page Grader
می خواهید بدانید صفحه ای که برای یک کلمه کلیدی بهینه سازی کرده اید چه امتیازی از Moz می گیرد؟ نیاز به دانستن سریع ایرادات سئو داخلی دارید؟ از سایدبار روی On-page grader کلیک کرده سپس url صفحه و کلمه کلیدی آن را وارد کنید. امتیاز صفحه (Page Score) را بسنجید و برای از بین بردن فاکتورهای آسیب زننده اقدام کنید.
ردیابی رتبه های سایت با Rank Checker
برای نظارت کامل به رتبه های سایت خود یا رقبا می توانید از ابزار ماز کمک بگیرید. در قسمت Rank checker شما باید آدرس صفحه و کلمه کلیدی برای چک کردن رتبه سایت وارد کنید. شانس انتخاب موتور جستجویی غیر از گوگل هم به شما داده شده است. متاسفانه ایران در لیست کشورهای ابزار Moz وجود ندارد؛ به عنوان جایگزین شما می توانید از کشور آمریکا و زبان انگلیسی (حالت پیشفرض) استفاده کنید.
MozBar چیست؟ کدام امکانات ابزار ماز رایگان هستند؟
افزونه ی سئو شرکت ماز که برای گوگل کروم ساخته شده، Mozbar نام دارد. شما می توانید به راحتی این افزونه ی رایگان را روی مرورگر کروم خود نصب کنید. ماز بار اطلاعاتی قبیل DA و PA سایت های حاضر در نتایج جستجو را به صورت زیرنویس نمایش می دهد. تعداد لینک های صفحه و دامنه نیز به تازگی اضافه شده اند.
امکانات رایگان دیگر سایت Moz مربوط به بخش Link explorer است. شما می توانید تعداد محدودی از لینک های دامنه یا صفحه مورد نظر خود را ببینید. تعداد دامنه هایی لینک دهنده هم تحت عنوان linking domains یا referral domains قابل رویت است. در حقیقت شما برای داشتن یک دیدگاه کلی می توانید از اکانت رایگان ماز استفاده کنید. برای آنالیزهای تخصصی سئو سایت نیاز به اکانت Moz pro خواهید داشت.
قیمت خرید اکانت Moz pro چقدر است؟
قیمت ها بسته به پلن اکانت شما متفاوت است. باید نیاز خود را بسنجید و پلن منطبق با آن را انتخاب کنید. به طور کلی انواع پلن های ماز و قیمت آنرا می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.
کمپین Moz pro چیست؟
کمپین های ماز پرو همه ی اطلاعات اکانت شما را در یک داشبورد جمع آوری می کند. این بخش برای مدیران سئو پروژه بسیار مفید است. در ضمن شما می توانید اتصال اکانت ماز و گوگل آنالیتیکس خود را برقرار کنید. یک شمای کلی از عملکرد سئو سایت در کنار تمام امکاناتی که در بالا ذکر شد، در اختیار شما خواهد بود. علاوه بر این شما می توانید با بهره گیری از بخش Insights پیشنهادات ویژه ای برای افزایش ترافیک ارگانیک دریافت کنید. در واقع فرصت های سئو در این بخش به شما معرفی می شوند.
چطور از این آموزش moz استفاده ی بهینه کنیم؟
ماز به عنوان یک ابزار سئو، سعی کرده تا همه ی نیازهای شما را پوشش دهد. این که تا چه حد موفق بوده و برای زبان فارسی تا چه حد مناسب است، پاسخی است که شما باید به آن برسید. ابزار MOZ می تواند برای آنالیزهای سریع، بسیار کارآمد باشد. الگوریتم پیج رنک احتمالا الگوی اصلی فرمول DA و PA ابزار ماز بوده است؛ اما سئو امروز کمی پیچیده تر شده و فقط محدود به لینک نمی شود. پیشنهاد وب تب استفاده از اطلاعات و گزارشات این سایت در کنار ابزارهای دیگر سئو می باشد. نظرات، سوالات و پیشنهادات خود در ارتباط با آموزش ماز و کاربرد های آن را با ما در میان بگذارید.
دیدگاه شما