برندینگ چیست + اصطلاحات مورد استفاده در پروسه برندینگ
برندینگ موثرترین روش برای بالا بردن میزان فروش است. تصور کنید برای خرید شیر یا ماست به فروشگاه رفتهاید. آیا هر محصولی را که در دسترس باشد، میخرید؟ یا به دنبال برند خاصی میگردید. در خصوص گوشی موبایل چطور؟ آیا هر برندی را خریداری میکنید؟ آیا برای شما برندهایی مثل سامسونگ و اپل با موبایلهای شرکتهای ناشناخته یکسان هستند؟ جواب بیشتر این سوالات خیر است. افراد در زمان خرید از محصولات و خدماتی استفاده میکنند که دارای یک برند شناخته شده باشند. این موضوع را قدرت برندسازی مینامند. برندینگ موجب میشود تا مردم عاشق محصولات شما شوند و دیگر به سایر گزینههای موجود حتی فکر هم نکنند. با توجه به اهمیت و جایگاه ویژهای که برندسازی در موفقیت کسب و کارها دارد در این بخش به مطالب پیرامون آن خواهیم پرداخت. اگر پس از پایان مطلب احساس کردید به مشاوره برندینگ حرفهای نیازمندید، میتوانید برای رزرو وقت مشاوره از طریق آنلاین و یا تلفن با ما در تماس باشید.
آشنایی با مفهوم برند
قبل از پرداختن به موارد دیگر لازم است تا با مفهوم برند آشنا شویم. در تعریفی دقیق، به مشخصه و یا مشخصاتی که وجه تمایز یک شرکت باشد برند گفته میشود، برند را نشان تجاری نیز مینامند. برندها دارای زیر شاخههای هستند که عبارتند از:
– لوگو
– شعار تبلیغاتی
– صدای برند
تمام تجربههای مشتریان نیز در زیر شاخه برند دسته بندی میشود.
برندینگ به چه معنا است؟
در بخش قبل با معنا و مفهوم برند به صورت کلی آشنا شدیم. عملیاتی که در آن تحقیق و ایجاد و گسترش یک ویژگی خاص برای شرکت تجاری با اهداف مشخص انجام شود، برندینگ گفته میشود. این عملیات در واقع یک فرآیند دائمی به حساب میآید و به نوعی ارتباط قلبی با مشتریان ایجاد میکند. امروزه بسیاری از شرکتها در سطح جهان در راستای تحقق این هدف تلاشهای زیادی میکنند.
اهمیت برندینگ در چیست؟
دلایل زیادی بر اهمیت این مفهوم در کسب و کارها وجود دارد. در دنیای امروز برند از مهمترین داراییهای یک شرکت تجاری به شمار میرود. برند هویت هر تجارتی است. برندها باعث میشوند تا محصولات در یاد مردم بمانند. برندها موجب حمایت از تبلیغات و سهولت در بازاریابی میشوند. اعتبار برند شما موجب ایجاد حس افتخار در کارکنان شما میشود. برند از مهمترین فاکتورهای انتخاب مردم در زمان خرید است.آمارها نشان میدهد مردم 60 درصد از خریدهای خود را از بین برندها انجام میدهند. این رقم بالا نشان از اهمیت زیاد برندینگ برای رونق و رشد کسب و کارها دارد. برندسازی قدرتمند حتی در جذب کردن کارکنان تواناتر نیز موثر است. پس به اختصار اهمیت برندسازی را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- افزایش دادن ارزش تجاری کسب و کار
- به دست آوردن مشتریان جدید
- شناساندن برند و کسب و کار
- تجربه سازگار مشتری با شرکت
اصطلاحات مورد استفاده در پروسه برندینگ کدام است؟
برای استفاده از برندینگ به منظور رشد کسب و کار لازم است تا در ابتدا با اصطلاحات این عرصه آشنا شویم:
استراتژی برند
در این بخش تعیین میکنیم که چطور به موفقیت دست پیدا کنیم. چطور محصول و برند خود را به بازار ارائه کنیم. کلیات کار در این مرحله مشخص خواهد شد.
شخصیت برند
چطور از برند خود یک شخصیت خاص و منحصر به فرد بسازیم؟ برای موفقیت در این زمینه لازم است تا به چند نمونه از شخصیتهای برندهای شناخته شده آشنا شویم.
هویت در برند
هویت یک برند را وعدهها و امکاناتی است به مشتریان خود ارائه میکنید. هویت برند شما همان چیزی است که از کسب و کارتان در ذهن مشتریان شما باقی خواهد ماند. ارزشهایی که به آن پایبند هستید و شیوه ارائه خدمات و محصولات در شکل گیری هویت برند تاثیر گذار است. در واقع برندینگ قدرتمند موجب خواهد شد کسب و کار شما فراتر از یک نام باشد.
آگاهی و شناخت برند
هر چه مردم بیشتر درباره برند شما بدانند برای کسب و کار شما بهتر است. شناخت و آگاهی بیشتر از یک برند موجب میشود تا طرفداران بیشتری نیز پیدا کنند. برای محبوب شدن لازم است که اول شناخته شوید. هر کسب و کاری دارید برای دریافت مشاوره کسب و کار میتوانید با همکاران ما در وبتب در تماس باشید.
تعمیم دادن برند
اینکه در حوزهی کاری خود محصولات و خدمات جدیدی ارائه کنید اهمیت دارد. به این ترتیب نشان میدهید صاحب یک برند پویا و فعال هستید. یکی دیگر از مزایای این کار دستیابی به درآمد بیشتر است. مردم برند شما را شناسایی کرده و به آن اعتماد میکنند. در این مرحله هر تولید دیگری با نام برند شما نیز محبوبیت و خریداران زیادی خواهد داشت. به همین خاطر برندینگ قوی به معنی فروش و سودآوری بیشتر است.
بعد از آشنایی با بخشی از اصطلاحات در حوزه برندسازی حال نوبت معرفی کردن انواع مختلف برند است.
انواع برندینگ کدام است؟
امروزه انواع مختلفی از برند در دنیا وجود دارد که هر یک نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. با این وجود برندسازی همزمان برای چند نوع مختلف کارایی چندانی ندارد. چرا که هر یک از انواع برند از ساز و کار مخصوص به خود پیروی میکند، بنابراین پیش از هر اقدامی باید بدانیم که چگونه برند خود را تعریف کنیم و از این برند چه توقعی داریم.
برندهای شخصی
این نوع از برندها با یک شخص خاص در ارتباط است. مثلا یک نویسنده معروف برای خود یک وب سایت و پوفولیو مخصوص طراحی و ایجاد میکند. مردم از این طریق کارهای این نویسنده را دنبال میکنند. پس از طریق برند خود بدون نام بردن از شخص وی معرفی خواهد شد.
برندهای خدمات
این نوع از برندها بر مبنای خدمات یک شرکت و یا شخص پایهگذاری میشوند. در این نوع از برندسازی تنها بر روی خدمات ارائه شده تمرکز کنید.
برندهای محصولات
این نوع از برندسازی در دنیا رواج بیشتری دارد. اساس کار محصولی است که شما تولید میکنید. برند شما در این نوع باید معرف ویژگیهای شاخص محصول شما باشد.
برندهای فرهنگی
این نوع از برندها شباهت زیادی به برند جغرافیایی دارند. از نظر کارکرد و معیارهای انجام نیز مشابه هستند. از این نوع برندسازی برای جلب نظر مردم به جنبههای فرهنگی و جغرافیایی یک منطقه خاص استفاده میشود. هدف اصلی از این کار نیز جذب گردشگر و توریست بیشتر است.
برندهای خردهفروشی
خرده فروشان و مراکز فروشگاهی از این نوع برندسازی استفاده میکنند.
برندهای آنلاین
انواع مختلفی از برندها که به نوعی به فضای آنلاین و مجازی مرتبط هستند در این گروه قرار میگیرند. تبلیغاتهای آنلاین، طراحیهای وب سایتها و تمام فعالیت برندینگ در فضای وبگاهها و بستر اینترنت را شامل میشود.
برندهای شرکت
برندهای شرکتی بر موفقیت و ساختار ظاهری یک شرکت استوار است. شرکتها از طریق ثبت خود به عنوان یک برند مشهور قادر به بالا بردن خدمات و محصولات میباشند.
همچنین بخوانید:
محتوا چه تاثیری بر سئوی سایت می گذارد؟
درباره الگوریتم EAT چه می دانید؟
برندینگ شامل چه مراحلی است؟
برای ایجاد و ساخت برند نیاز به طی مراحل مختلفی است. البته چون برندسازی یک پروسه پویا است گاهی ناگزیر هستید بعضی از مراحل را تکرار کنید.
1- بازار هدف خود را تعیین کنید.
منشاء تمام موفقیتهای یک برند در واقع مصرف کنندگان آن هستند. البته منظور نوع عام مصرف کنندگان نیست. بخشی از بازار که موردنظر شما و کسب و کارتان است. اطلاعات به دست آمده از بازار هدف بر سایر تصمیم گیریها نیز اثر گذار است.
2- هدف خود از برندسازی را تعیین کنید.
ماموریت و هدف اصلی شما از ایجاد یک کسب و کار خاص چیست؟ چرا مشتریان و مخاطبان شما باید به محصولات و خدمات شما اعتماد کنند؟ چه چیزهایی در برند شما به مشتری داده میشود؟ در واقع باید به طور دقیق مشخص کنید چرا شرکت و کسب و کار شما به وجود آمده و چرا مردم باید به آن توجه نمایند.
3- شاخصهها و مزایا برند خود را مشخص کنید.
قطعا در بازار رقابت کسب و کارهای مشابه فعالیت شما زیاد است. باید مشخص کنید برند شما چه ویژگی دارد که سایرین ندارند. برند شما باید حاوی عناصری باشد که تماما متعلق به کسب و کار شما است.
4- داراییهای بصری مخصوص به خود ایجاد کنید.
بعد از اطمینان از حرکت درست تا این مرحله از کار نوبت به خلق داراییهای بصری میرسد. طیف رنگی مخصوص به برند خود را انتخاب کنید. آیکون گرافی و لوگو طراحی کنید. در این مرحله لازم است تا از افراد متخصص برای گرافیک لوگو کمک بگیرید. البته در کل پروسه برندینگ حضور و مشاوره از متخصصین این زمینه اثر مثبت زیادی دارد.
5- موتورهای برند خود را به کار بیندازید.
برای اینکه موتور یک برند روشن شده و فعالیت کند لازم است تا آن را در تمام بخشهای کسب و کار خود وارد کنید. مشتریهای شما در هر نقطهای باید موفق به دید نبرند شما بشود. برای اینکه در این خصوص موفقیت بیشتری به دست آورید چند راه کار ارائه مینماییم:
- طراحی و ایجاد سایت: تمام طیف رنگی و لوگوی برند خود را در طراحی سایت به کار بگیرید. وب سایتها از اصلیترین بخشهای هویتی برندها محسوب میشوند. اگر در این زمینه کوتاهی شود اثرگذاری لازم بر روی مشتری به وجود نمیآید.
- استفاده از شبکههای اجتماعی: عکسهای پس زمینه و عکس پروفایل شرکت را از برند خود انتخاب کنید. به این ترتیب علاوه بر شناسایی برند خود دسترسی مشتری به خود را نیز آسانتر خواهید کرد.
سخن نهایی
برندینگ یعنی حسی در مشتریان خود ایجاد خواهید کرد. تقویت و رشد در کسب و کارهای امروزی ارتباط زیادی به برندسازی دارد. در صورت موفقیت در زمینه برندسازی محصول و خدمات شما در قلب مشتری جای گرفته و با اشتیاق به سمت آن حرکت میکند. تیم حرفهای وب تب با سالها تجربه موفق در زمینه برندینگ و مشاوره کسبوکار میتواند شما را در این مسیر همراهی کند.
دیدگاه شما