درباره الگوریتم EAT چه می‌ دانید؟

درباره الگوریتم EAT چه می‌ دانید؟

در گذشته برخی وب‌سایت‌ها در حوزه‌هایی تخصصی مطالبی سطحی و گاها اشتباه درج می‌کردند و باعث ایجاد مشکلات جدی برای کاربران خود می‌شدند، روز به روز با توجه به اهمیت گوگل به کیفیت محتوا برای کاربران؛ توجه گوگل به نوع و ماهیت مطالب نشر شده در سطح اینترنت حساسیت بیشتری پیدا کرد. تا اینکه در سال ۲۰۱۹ الگوریتم EAT توسط گوگل به سیستم‌های نظارتی موتور‌های جستجو اضافه شد. در این مقاله به بررسی این الگوریتم و تاثیر آن در رتبه بندی سایت‌ها از نظر محتوایی می‌پردازیم.

خدمات سئو سایت

ساز و کار الگوریتم EAT

الگوریتم EAT از سه عنصر اساسی Expertise به معنای تخصص، Authoritativeness به معنای اعتبار و Trustworthiness به مفهوم اعتماد پذیری تشکیل شده است. نام الگوریتم EAT به اختصار از سه عنصر اصلی تشکیل داده آن برگرفته شده است.

با آمدن این الگوریتم، گوگل در رتبه بندی وب‌سایت‌‌های ناشر محتوا اعلام کرد که مطالبی که از تخصص، اعتبار و اعتماد پذیری بالا‌تری تشکیل شده باشند امتیاز بیشتری از لحاظ محتوایی خواهد داد. مخصوصا برای حوزه‌های حیاتی و حساسی مانند مطالب پزشکی، حقوق و سایر‌ حوزه‌هایی که از نظر تاثیر گذاری می‌توانند بر جان و مال مردم اثر بسیار زیادی داشته باشند، این الگوریتم از فعالیت حساس‌ و بیشتری برخوردار خواهد بود. بنابراین این الگوریتم برای تمام وب‌سایت‌ها یکسان عمل نخواهد کرد و از نظر حساسیت برای وب‌سایت‌های حوزه پزشکی، حقوقی و اقتصادی حساسیت بیشتری به خرج خواهد داد.

در ادامه به بررسی جداگانه سه پارامتر اساسی این الگوریتم برای رتبه بندی محتوای سایت‌ها می‌پردازیم.

الگوریتم EAT چیست

تخصص‌گرایی (Expertise)

 اولین ویژگی پراهمیت این الگوریتم، تخصص‌گرایی آن است. گوگل با ارائه این الگوریتم به وب‌سایت‌های متخصص بهای بیشتری داد. در گذشته برخی وب‌سایت‌ها در تمام زمینه‌ها مطالب زیاد و سطحی تولید می‌کردند. یک سایت ممکن بود در حوزه سلامت، اقتصادی، ورزشی، سبک زندگی و … مطالب مختلفی تولید کند. اینگونه مطالب هرچند مخاطبان بسیاری را جذب سایت می‌نمودند ولی عمدتا به صورت تخصصی نبودند. از این رو گوگل تصمیم گرفت محتوای وب‌سایت‌هایی که مطالب تخصصی و تنها در دسته بندی‌های محدود را نشر می‌دهند را در رتبه‌های بالا‌تری قرار بدهد.

همچنین میزان لینک‌های خروجی و اعتبار این لینک‌ها‌، اعتبار نویسندگان و بررسی رفتار بازدیدکنندگان از مهم‌ترین نکات در تصمیم گیری گوگل درباره تخصصی بودن مطالب یک سایت است.

اعتبار (Authoritativeness)

دومین و یکی از مهم‌ترین ویژگی‌‌های الگوریتم EAT گوگل، ویژگی اعتبار مطالب یک مطالب نشر داده شده توسط یک سایت است. اهمیت اعتبار و صحت مطالب ارائه شده توسط وب‌سایت‌ها در برخی حوزه‌ها مانند پزشکی و اقتصادی بسیار بالا است و درصورت انتشار محتوای غیرمعتبر، می‌تواند برای مخاطبان مشکل آفرین باشد. گوگل با بررسی میزان اعتبار مطالب درج شده در محتوا به رتبه بندی صفحه می‌پردازد. مطالبی که از اعتبار بالا‌تری برخوردار باشند قطعا در رتبه‌های بالاتری قرار می‌گیرند.

گوگل برای بررسی میزان اعتبار یک محتوا به بک لینک‌های پیشین مطالب مشابه درون وب‌سایت می‌نگرد. درصورتی که بک لینک‌های قدرتمندی به مطالب تخصصی وب‌سایت وارد شده باشد. این وب‌سایت می‌تواند از نظر اعتبار در سطح بالا‌تری قرار بگیرد.

امانت‌داری (Trustworthiness)

امانت‌داری محتوا یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های امتیازدهی گوگل به صفحات وب‌سایت‌ها است. البته ویژگی تولید محتوای غیر کپی و قابل استناد از گذشته مورد توجه گوگل بوده است. اما با آمدن الگوریتم EAT در سال ۲۰۱۹ اهمیت موضوع تولید محتوای قابل اعتنا و قابل ارجاع اهمیت بسیار بیشتری پیدا کرد. همچنین مطالبی که در حوزه‌های مهم نگارش شده باشند لازم است از منابع معتبر و مرجع در محتوای خود استفاده کرده باشند و به آن‌ها لینک خروجی داده باشند. در واقع شاخصه‌ی امانت‌داری محتوایی علاوه بر تاکید بر نگارش محتوای تخصصی، توجه‌ ویژه‌ای به امانت‌داری مخاطبان دارد که مطالبی که به آن‌ها ارائه شده است از مرجعیت و اعتبار کافی برخوردار باشد.

مشاوره سئو سایت

راه‌های بهبود سایت برای کسب امتیاز از EAT

حال که با ساز و کار اساسی الگوریتم EAT آشنایی بیشتری پیدا نمودید لازم است با ترفند‌ها و اقداماتی از این الگوریتم برای بهبود رتبه و جایگاه سایت خود در نتایج جستجو استفاده کنید.

لینک‌های خروجی

متاسفانه برخی از وب‌سایت‌ها علاقه‌ای به استفاده از لینک‌های خروجی در محتوای خود ندارند و از این هراس دارند که این‌کار از پرستیژ و مخاطبان آن‌ها بکاهد ! اما درج‌ لینک‌های خارجی به سایت‌های دیگر می‌تواند اعتبار و توجه گوگل را به محتوای منتشر شده در سایت افزایش دهد. الگوریتم EAT گوگل علاقه زیادی به منابع معتبر و مراجع بزرگ دارد. پس در نگارش محتوای خود به چند سایت بین المللی و مرجع مرتبط با محتوای خود لینک بدهید تا ویژگی اعتبار و امانت سنجی این الگوریتم را کسب کنید.

درج منابع

هنگام نگارش محتوا درصورتی که از منابع خارجی یا داخلی برای نگارش خود استفاده کرده باشید، حتما سعی کنید منابع را به صورت لینک‌ شده در انتهای محتوا درج کنید. برخی نویسندگان با کپی و تغییر جمله بندی مطالب محتوا سعی در فریب الگوریتم گوگل دارند. اما امروزه، ابزار‌های نظارتی سنجش همانند جویی محتوا، به راحتی می‌‌توانند میزان تشابه محتوا و کپی بودن آن را به راحتی تشخیص بدهند. بنابراین درصورتی که از منابع مختلف منابع تهیه می‌کنید سعی کنید منابع را در انتهای محتوا مشخص کنید.

حتی اگر در نگارش محتوای خود از هیچ منبعی استفاده نکرده باشید سعی کنید از چند منبع به صورت لینک خروجی در محتوای خود استفاده کنید تا از نظر اعتباری محتوای شما برای الگوریتم EAT معتبر باشد.

تاثیر الگوریتم E.A.T در سئو

نگارش تخصصی محتوا

سعی کنید به صورت متمرکز محتوای مربوط به حوزه خود را تولید کنید. از نگارش محتوای غیر مرتبط با کسب و کار خود پرهیز کنید، زیرا گوگل بعد از معرفی الگوریتم EAT به سایت‌های متخصص و تک موضوعی اهمیت بسیار بیشتری می‌دهد. هرچه در یک موضوع خاص تمرکز کنید می‌توانید در نتایج موتو‌های جستجو گوگل در رتبه‌های بالا‌تری قرار بگیرید. در گذشته مجله‌های خبری که در همه‌ی موضوعات مطالب منتشر می‌کردند جزء اولین پیشنهاد‌های گوگل در هر زمینه‌ای بودند، اما امروزه سایت‌های تک موضوعی جای مجله‌خبری‌های چند موضوعی را گرفته‌اند.

همکاری با سایت‌های همکار

یکی از بهترین روش‌های کسب اعتماد و افزایش امتیاز از نظر الگوریتم EAT گوگل، همکاری با وب‌سایت‌های همکار است. سایت‌های همکار و رقیب خود را پیدا کنید و با وب‌مستران آن‌ها ارتباط برقرار کنید. در این ارتباط سعی کنید توافقاتی برای تبادل بک لینک با یکدیگر انجام دهید. این کار از آن‌جا اهمیت بسیار بالایی دارد که گوگل در این الگوریتم به محتوای وب‌سایت‌هایی که از سایت‌های متخصص و مرجع بک لینک گرفته باشند امتیاز بسیار بالایی می‌دهد. زیرا تشخیص می‌دهد که این وب‌سایت از نظر تخصصی در سطح بالایی بوده است که توسط یک وب‌سایت همکار ارجاع داده شده است.

همچنین بخوانید:

محتوا چه تاثیری بر سئوی سایت می گذارد؟

الگوریتم Freshness (تازگی محتوا) چیست؟

ایجاد کادر نویسندگان

الگوریتم EAT اهمیت بسیاری به منشاء تولید مقالات منتشره شده دارد. در صفحه مطالب خود قسمتی را برای معرفی نویسنده قرار دهید. در قسمت توضیحات درباره نویسنده مطالب مرتبط با محتوا را درج کنید. برای مثال اگر در حوزه پزشکی مشغول به فعالیت هستید، نویسندگان پزشک را در اولویت قرار دهید و با نوشتن حوزه تخصص و شغل نویسندگان اعتبار محتوای نگارش شده را چندین برابر کنید. قطعا مطالب حوزه سلامت و درمان که توسط یک پزشک نگارش شده باشند اعتبار بسیار بیشتری خواهند داشت. بنابراین به گوگل نشان دهید که این محتوا توسط چه کسی نگارش شده است.

تولید محتوای جامع

پیش از نگارش محتوا، به سراغ مطالب رقبای خود در صفحه اول گوگل بروید. تمامی محتوای سایت‌های برتر را مطالعه کنید، پس از مطالعه مطالب این سایت‌ها سعی کنید محتوایی تولید کنید که از نظر تعداد کلمات، جزئیات، جداول و اطلاعات نسبت به این سایت‌ها غنی‌تر باشد. این روش یکی از ترفند‌های کسب امتیاز جامعیت محتوا از گوگل است. هرچه محتوای خود را از اطلاعات غنی‌تر کنید امتیاز بیشتری از الگوریتم EAT کسب خواهید کرد.

قیمت سئو سایت

کلام آخر

محتوا جزء بسیار مهمی از فرآیند سئو و رسیدن به رتبه‌های برتر در موتور جستجوی گوگل است. همواره در نگارش محتوای خود علاوه بر رعایت اصول اولیه سئو، نکات گفته شده در این مقاله برای بهینه سازی مقاله از نظر الگوریتم EAT را رعایت کنید تا مطالب شما توسط این الگوریتم در رتبه قابل قبولی کسب کنند.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.