گوگل تگ منیجر چیست و چه کاربردی دارد؟

گوگل تگ منیجر چیست و چه کاربردی دارد؟

گوگل تگ منیجر یکی از ابزارهای کارآمد و مفید برای دستیابی به اطلاعات و داده‌های کاربران شما در بستر اینترنت است. یکی از فاکتورهای مهم در موفقیت هر نوع کسب وکاری چه به صورت فیزیکی باشد و چه در دنیای مجازی، جمع‌آوری اطلاعات رفتاری مشتریان است. تحلیل و آنالیز این داده‌ها در تصمیم‌گیری‌های بعدی و جهت‌گیری‌های مفید ضروری و راه‌گشا است. یکی از اولین اهداف هر مجموعه‌ای در دیجیتال مارکتینگ به کار‌گیری تمام ابزارها و امکانات برای محقق شدن اهداف مربوط به بازاریابی است. چرا که برای دستیابی به فروش بیشتر و سودآوری بالاتر باید این اهداف محقق شوند. بررسی کردن سوابق خرید مشتری و گوگل آنالیتیکس و گوگل تگ منیجر از این ابزارها به شمار می‌روند.

خدمات سئو سایت

منظور از گوگل تگ منیجر چیست؟

به کمک چند خط کد و قرار دادن آن در سایت می‌توان به داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز به وسیله گوگل آنالیتیکس دست یافت. این ابزار رایگان بوده و موجب مدیریت اپلیکیشن‌ها و تگ‌های صفحات سایت می‌شود. با وجودی که این ابزار بسیار ساده است اما به شما اطلاعاتی مفید می‌دهد تا به عنوان فاکتوری قدرتمند از آن در جهت بهبود بازاریابی و فروش محصولات و خدمات خود استفاده کنید. برای اینکه از این ابزار تعبیه شده در گوگل استفاده کنید، نیازی به تغییر دادن کدهای سایت خود نخواهید داشت و این یکی از مزایای بزرگ این ابزار محسوب می‌شود.

مزایای گوگل تگ منیجر

مزایای استفاده از گوگل تگ منیجر کدام است؟

بعد از اینکه با ماهیت این ابزار آشنا شدیم، اینک به مزایای آن می‌پردازیم تا دلایل سودمندی آن  روشن شود. کدنویسی برای دسترسی به داده‌ها و اطلاعات رفتاری مشتریان و کاربران کار بسیار دشوار و سختی است که نیاز به زمان زیادی نیز دارد. همچنین به لحاظ هزینه بالایی که دارد به کار گرفتن آن توجیه اقتصادی هم نخواهد داشت. حتی در وب‌سایت‌های بزرگ عملا امکان انجام آن وجود ندارد. از طرف دیگر مدیریت کردن تعداد بالای این تگ‌ها نیز کار بسیار دشوار و پیچیده‌ای است که موجب می‌شود عملا به صورت شخصی نتوانید برای دسترسی به تگ‌های گفته شده اقدام کنید. در همین نقطه گوگل به کمک کاربران خود آمده و فرآیند تهیه و مدیریت این تگ‌ها را به عهده می‌گیرد. مزیت‌های این سرویس عبارتند از:

سهولت در استفاده

گوگل تگ منیجر ابزاری بسیار ساده و آسان است که برای کاربران خود دسترسی به کدهای تگ منیجر را فراهم می‌کند بدون اینکه نیازی به دستکاری و تغییر در کدهای سایت باشد.

قابلیت اصلاح و ویرایش قبل از ارسال

در صورتی که کدهای نوشته شده برای سایت نادرست باشند و یا مایل باشید آن‌ها را چک کنید این ابزار این امکان را برای شما فراهم می‌کنند تا پیش از اینکه منتشر شوند آن‌ها را اصلاح کنید.

امکان تعیین سطح و مدیریت کاربران

یکی دیگر از قابلیت‌های این ابزار در گوگل امکان مدیریت کردن کاربران و سطح بندی کردن میزان اختیارات آن‌ها است. این شما هستید که مشخص می‌کنید چه کسانی قادر به ایجاد تغییرات روی وب سایت و تگ منیجرها باشند.

سهولت در به روز رسانی سایت

این مزیت از بهترین شاخصه‌های این ابزار در گوگل محسوب می‌شود. جدا بودن این ابزار از سایت شما موجب می‌شود تا تمام اقدامات لازم را در محیط خارج از آن انجام دهید. در نتیجه به آسانی سایت شما به روز رسانی شده و افزونه‌های مورد نیاز در آن نصب می‌شوند.

مشاوره سئو سایت

ذخیره سازی

پس از این که تگ منیجرهای گوگل منتشر شد نسخه قبلی در آرشیو ذخیره شده و هر زمان که مایل باشید با مراجعه به آن می‌توانید مجددا از آن استفاداه کرده و تغییرات جدید را لغو کنید. بنابراین هر زمان که به اصلاحاتی نیاز باشد به سرعت قابل اجرا است.

امنیت بسیار بالا

در خصوص کمدها و تگ‌هایی که از این ابزار در سایت قرار داده می‌شود هیچ گونه نگرانی امنیتی وجود نخواهد داشت چرا که خود آن‌ها از امنیت بسیار بالایی برخوردار هستند.

تگ‌های پیش فرض

تگ‌های مهم در تگ منیجر به صورت پیش فرض بوده و در صورتی که نتوانید کد نویسی کنید، کافی است به راحتی به سراغ آن‌ها رفته و از آن‌ها کمک بگیرید. این مزیت نیز بسیار کاربردی و مفید است.

ردیابی وقایع

در مواقعی که مایل باشید مسیر جستجوی مشتری و کاربر را مشاهده کنید و بدانید که به کدام صفحات سر زده، می‌توانید با از قسمت ردیابی خودکار این ابزار استفاده کنید. در این صورت محتواهایی که بیشتر برای مخاطبتان جذاب بوده و بیشتر به سراغ آن‌ها رفته را به سرعت و سهولت پیدا خواهید کرد.

رایگان و مجانی بودن

به این مزیت کمتر توجه می‌شود اما اینکه گوگل چنین ابزار سودمندی را به طور رایگان در اختیار وب سایت‌ها قرار می‌دهد تا از آن برای بهبود وضعیت سایت خود استفاده کنند، خود یک مزیت به حساب می‌آید.

عدم وجود محدودیت

این ابزار به صورت نامحدود به شما در سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها سرویس داده و اجازه می‌دهد ا از تگ‌ها و کدهای آن استفاده کنید.

کاربرد گوگل تگ منیجر

معایب گوگل تگ منیجر شامل چه مواردی است؟

با وجود مزایا و شاخصه‌های مثبت فراوانی که این ابزار دارد اما ایرادات و نقطه ضعف‌هایی هم دارد که در این بخش بیان می‌کنیم:

  • محدودیت در تگ Turn Key یکی از نقطه ضعف‌های این ابزار گوگل محسوب می‌شود. این نوع از تگ‌ها به جای اینکه از کپی کردن کدهای جاوا اسکریپت ایجاد شده باشند به وسیله فرم‌ها به وجود آمده‌اند. متاسفانه در تگ منیجر محدود بوده و بدون کمک گرفتن از آنالیتیکس تحلیل سایت دشوار خواهد بود.
  • هیچ تیم پشتیبانی مشخصی برای این سرویس در گوگل وجود ندارد. به همین خاطر در این خصوص نمی‌توان انتظار کمک زیادی را از گوگل داشت. البته برای شروع و پایان کار فایل‌های راهنما را از طریق گوگل دریافت خواهید کرد اما درصورت بروز مشکلاتی دیگر در پروسه کار منبع و تیم مشخصی برای پیگیری وجود ندارد.

گوگل تگ منیجر چه کاربردهایی دارد؟

این ابزار رایگان گوگل کاربردهای زیادی نیز دارد و برای مواردی مانند:

  • ردیابی کردن رویدادهای خاص
  • نصب نمودن آنالیتیکس
  • افزودن تگ‌های مخصوص به صفحات متفاوت بدون اینکه به کدنویسی کردن احتیاج باشد.
  • تاییدیه سرچ کنسول در گوگل به وسیله تگ منیجر

می‌توان از آن استفاده کرد.

همچنین بخوانید:

متا تگ رفرش یا Refresh Meta چیست و چه کاربردی دارد؟

بانس‌ ریت یا نرخ پرش؛ اثر طوفانی بر روی سئو را فعال کنید!

Google tag manager از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

این تگ‌ها دارای سه قسمت اصلی هستند که در واقع برای استفاده از این ابزار گوگل با این سه قسمت سر و کار خواهیم داشت. این بخش‌ها عبارتند از:

  • تگ: به کدهایی گفته می‌شود که در صفحات سایت قرار داده شده و کار ردیابی را انجام می‌دهند.
  • محرک: برای اجرای تک‌ها شروطی در نظر گرفته می‌شود که به آن‌ها تگ می‌گویند. به عنوان مثال با بازدید یک کاربر از صفحه‌ای مشخص تگ مربوط به آن نیز فعال خواهد شد.
  • متغیر: از متغییرها برای تسهیل کار با تگ و محرک استفاده می‌شود. متغییرها اطلاعاتی مانند آدرس صفحات سایت، خطاهای مشاهده شده و لینک‌ها و … را در خود ذخیره می‌کنند.

همانطور که گفته شد این بخش‌ها در تگ منیجر عملکرد و وظیفه‌ای مربوط به خود دارند.

گوگل تگ منیجر برای چه افرادی مناسب است و چطور باید از آن استفاده کرد؟

در جواب به این سوال باید گفت فرق چندانی ندارد که شما یک اپلیکیشن دارید یا یک سایت و یا اینکه سایت شما مربوط یک کسب و کار بزرگ است یا کوچک. تمام نیازهای اطلاعاتی شما در هر سطحی با این ابزار مرتفع خواهد شد. برای دریافت و استفاده از آن نیز به وسیله اکانتی که در جیمیل دارید، می‌توانید اقدام کنید. بعد از اینکه به پنل کاربری خود وارد شدید باید تگ اصلی که اسکریپت است را فعال کرده و سپس به وب سایت و یا آپ خود منتقل کنید. بعد از این که این ابزار رایگان گوگل راه اندازی شد، می‌توانید هر تگی را آن اضافه نموده و احتیاجی به اضافه کردن آن به وب سایت یا آپ شما نیست. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که آنلاین شاپ‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی به این ابزار برای تحلیل بیشتر مشتریان خود نیاز مبرم دارند.

تفاوت بین گوگل آنالیتیکس و گوگل تگ منیجر

آناتیلیکس برای ارائه نمودن گزارش‌های تحلیل مناسب است. گزارش‌هایی مانند میزان بازدید که بر مبنای دستگاه‌های متفاوت اندازه گیری می‌شود و صفحاتی که نرخ پرش دارند یا میزان مشارکت ورودی‌های ارگانیک که همگی برای گام‌های بعدی مدیریتی در اختیار شما قرا خواهد گرفت. این در حالی است که در تگ منیجر بیشتر اطلاعات و داده‌ها بر اساس متغیرها گردآوری شده و در اختیار شما قرار داده می‌شود. در تگ منیجر شما این امکان را دارید که تگ‌های مورد نظر خود را اضافه، ویرایش و یا حذف کنید. همچنین هنگامی که تعداد تگ‌ها زیاد باشد تگ منیجر در گوگل عملکرد بهتری از خود نشان خواهد داد. از طرفی سرعت سایت نیز به وسیله تگ منیجر کم نخواهد شد. بنابراین در یک جمع بندی کلی می‌توان چنین گفت که آنالیتیکس منبعی اصلی برای داده‌ها است در حالی که تگ منیجر واسطه‌ای برای ارسال و انتقال اطلاعات به منبعی دیگر به شمار می‌رود.

قیمت سئو سایت

کلام پایانی

گوگل تگ منیجر ابزاری است که می‌توان به جرات گفت مشابه آن وجود ندارد. اطلاعات و داده‌های حاصل از آن کمک بسیاری زیادی به مدیریت سایت و اپلیکیشن خواهد کرد. به همین دلیل برای هر کارشناس دیجیتال مارکتینگ و هر وبمستر حرفه‌ای مهارت در استفاده از آن لازم و ضروری است. البته ابزارهای مفید دیگری نیز برای تحلیل و کسب اطلاعات وجود دارد که در کنار این ابزار رایگان گوگل باید مورد توجه قرار داد و به کار گرفت.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.